Dagens Berglin tog verkligen upp ett stort problem på ett kul sätt.
Det är ett lyxproblem men icke desto mindre problem för det.
Hur många gånger har det inte varit alldeles tomt i huvudet när det gäller mat? Så står man där i affären och ser en massa onyttigt och färdiglagat som kan te sig som en bekväm lösning när inspirationen saknas.
Ofta blir det någon gammal favorit i repris. Fast jag har hur många kokböcker och urrivna recept som helst hemma. Felet med de flesta är nog helt enkelt att de är för många ingredienser och för krångligt attt laga till.
Jag vill ha mat som är:
enkel att laga
går rätt snabbt att laga till
få ingredienser
nyttig
billig
färgrik
smakrik
Inte har jag väl för höga krav?
Kia
tisdag 24 juli 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Okej, här kommer det:
Lax i ugn, släng in den i 200 grader i 12-15 minuter (helst i smord form, skinnsidan uppåt om den har skinn), behöver inte marineras eller nåt.
Till det hackar man morötter och potatis som man steker i ingefära på medelvärme i ca 15-20 minuter.
Vill man lyxa till det gör man en sås på en burk matlagningsyoghurt, lite honung och hackad gurka (+peppar om man vill).
Superenkelt, få ingerdienser, nyttigt, går snabbt att laga, rätt billigt och både färg-och smakrikt!
(snåla inte på ingefäran)
Passar dessutom både vardag och fest :D
TACK!
Snålvattnet rinner på ordentligt efter en genomläsning av ditt recept.
Precis sånt som jag vill ha!
Dagens middag är bokad och du kan absolut lita på att det inte kommer att snålas med ingefäran. ;)
På min kryddtopplista delar ingefäran och vitlöken på förstaplatsen.
Kia
Skicka en kommentar