Beställ boken Lev Livet Levande

Nu till introduktionpris 199 kr!! (Ord pris är 249 kr)

Beställ boken
här



fredag 5 oktober 2007

Hur få bättre vård och upprättelse för fel?

I Svenskan finns en artikel där Göran Hägglund bland annat föreslår att man ska få lämna in anonyma anmälningar när det begåtts fel i vården. I slutet av artikeln står det så här:

"Hägglund är också tveksam till att ändra på något i patientskadeförsäkringen. Han menar att ersättningen till den drabbade inte är det viktigaste.

–Nej snarare handlar det om upprättelse ungefär som för ett brottsoffer. Att patienten får träffa den vårdpersonal som gjort fel och att någon ber om ursäkt, säger han."

Jag håller med om att det är oerhört viktigt att få upprättelse och ursäkt. Många får inte ens det. Jag själv hade tur och fick träffa en vettig områdeschef som så gott hon kunde försökte förklara hur så mycket hade kunnat gå så fel. Det var verkligen skönt att få förklaringar och få reda ut allt.
MEN ersättningsbiten är faktiskt också viktig. Själv blev jag frisk igen fast det tog några år extra men vad tycker den som blivit skadad för livet? Självklart spelar ersättningen roll!!! Särskilt för den som helt eller delvis förhindrad att arbeta.
En ursäkt och rimlig ekonomisk ersättning borde väl vara självklart.
/Kia

Inga kommentarer: