Beställ boken Lev Livet Levande

Nu till introduktionpris 199 kr!! (Ord pris är 249 kr)

Beställ boken
här



fredag 30 mars 2007

Försäkringskassans förändringsiver

Nu ska Försäkringskassan göras om. Personal ska sägas upp och organisationen ska se annorlunda ut. För försäkringstagarna kommer det ställas högre krav på egenmakt och datorvana, i och med att de flesta ärenden kommer att serveras från nätet. Den personliga servicen kommer att minskas: fyra av fem Försäkringskassor kommer att stängas.
I DN får omorganisationen kritik inom Försäkringskassan för att den inte granskats innan och att det inte gjorts någon analys av vilka effekter det kommer att få.
Min första tanke är att det finns en risk för att det blir ännu svårare för den enskilde att få ta del av sina rättigheter, att systemet blir ännu mer stelbent, om det inte också åtföljs av andra förändringar som enklare blanketter och ett annat synsätt på människor.
Försäkringskassan har genomgått förändringar på senaste år som har fått skrämmande konsekvenser för människor som blivit sjukskrivna. En vän till mig sjukskrevs av sin läkare på grund av depression och hon åt antidepressiva mediciner. Men Försäkringskassan vägrade ge henne någon ersättning. Utredningen tog flera månader och där gick hon och väntade och blev så klart inte friskare av det.
Det ska bli intressant att se hur det kommer att bli nu?
Cecilie

Inga kommentarer: