Beställ boken Lev Livet Levande

Nu till introduktionpris 199 kr!! (Ord pris är 249 kr)

Beställ boken
här



lördag 24 mars 2007

Mer om stressmottagningens eventuella nerläggning

I dagens DN står det åter om stressmottagningen på Karolinska och att det fortfarande inte är säkert om den kommer att finnas kvar. Tyvärr finns artikeln i skrivande stund inte utlagd på DN.

I artikeln intervjuas en man som gått igenom stressmottagningens behandling och som efter ett halvår där åter jobbar heltid. Försäkringskassan var inte villiga att betala rehabiliteringen så hans arbetsgivare tog ansvaret för det.
Märkligt kan tyckas att försäkringskassan inte tycker sig kunna betala vad som måste betraktas som en rätt liten summa. I storleksordning ett par månaders utbetalningar av sjukpenning för den här mannen tippar jag.
För den som inte får hjälp är det ju lätt att sjukskrivningen bara rullar på och så även de fysiska och psykiska problemen. Det är något som kan stå både samhället och individen dyrt.

Det blir intressant att se vad som händer med stressmottagningen. Jag hoppas innerligen att den får vara kvar och att dess fulla potential utnyttjas så att så många som möjligt får den hjälp de behöver!
Kia

Inga kommentarer: