Beställ boken Lev Livet Levande

Nu till introduktionpris 199 kr!! (Ord pris är 249 kr)

Beställ boken
här



söndag 11 mars 2007

Många vill köpa sina lägenheter

I DN idag står det att minst 10 000 vill köpa sina lägenheter i Stockholm. Självklart höll jag på att skriva eftersom det kanske är det bästa klipp de gör i livet. Det finns mycket pengar att tjäna för den som köper lägenheten. Pengar som kan användas till att köpa större lägenhet eller hus. Det är ju nästan som att vinna på Lotto!
Fast vad händer sedan? När det nästan inte finns några hyreslägenheter? Hur ska då ungdomar och andra som inte har så mycket pengar att investera kunna få en lägenhet? Eller den som helt enkelt inte vill investera så mycket i sitt boende.
Det måste ju finnas alternativ!
Kia

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så länge det finns en efterfrågan på hyreslägenheter kommer det finnas/skapas ett utbud av hyreslägenheter. Rädslan för att utförsäljningen av hyreslägenheter kommer fortsätta till dess den boendeformen är utrotad är helt obefogad.

Att många vill äga sin lägenhet är naturligt när vi ser hur teorin om "tragedy of the commons" fungerar i fallet med bostäder.

Redaktörerna sa...

Låt oss hoppas att du har rätt i att det kommer finnas tillräckligt många hyreslägenheter även för dem som inte har så gott om pengar.
Teorin du nämner känner jag inte till - du får gärna förklara mer!
/Kia